به گزارش خبرنگار مهر، دکتر احمد شیبانی روز یکشنبه در نشست خبری که با حضور رئیس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران برگزار شد، اظهار داشت: به دنبال موضوع آلودگی برنجهای هندی در بازار داخلی کشور، وزرای بهداشت، صنایع، بازرگانی و جهادکشاورزی تصمیم گرفتند با تشکیل "ستاد ملی بررسی سلامت برنج" نسبت به صحت و سقم این اخبار مطمئن شوند.
وی با تاکید بر انجام آزمایشهای گوناگون بر روی 13 نمونه از برنجهای وارداتی که در داخل کشور عرضه می شود، تصریح کرد: برنج ها هیچ مشکل خاصی ندارند و مردم بدون دغدغه آنها را مصرف کنند.
شیبانی با اشاره به اینکه برنجهای وارداتی در مبادی ورودی و توسط بخشهای کنترل غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی آزمایش می شوند، افزود: ما برای حصول اطمینان از سلامت این برنجها، بار دیگر نمونه ها را در آزمایشگاه بررسی کردیم که نتایج این بررسیها نشان می دهد که مشکل آلودگی در این برنجها وجود ندارد.
معاون وزیر بهداشت بدون اشاره به نام و مارک خاصی از برنجها که مورد بررسی قرار گرفته است، ادامه داد: برنجها بر اساس کد و شماره تحویل آزمایشگاه شده و افرادی که این نمونه ها را بررسی می کردند از عناوین و مارک این برنج ها اطلاعی نداشتند.
شیبانی با تاکید بر اینکه هیچ گونه محدودیتی برای مشاهده روشهای آزمایش این برنجها از سوی خبرنگاران وجود ندارد، گفت: یک تیم 17 نفره شامل سه نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاهها، پنج نفر از موسسه استاندارد ایران و افراد آزمایشگاهی از معاونت غذا و دارو، مسئول بررسی سلامت این برنج ها بودند.
وی در خصوص میزان آرسنیک موجود در این برنجها اظهارداشت: نتایج این بررسیها نشان داد که میزان استاندارد آرسنیک موجود در برنج بین 200 تا 250 PPB است که بررسیها در خصوص برنجهای آزمایش شده نشان داد که میزان آرسنیک آنها به مراتب پایین تر از این عدد است.
شیبانی در مورد اظهارنظر برخی افراد هندی در خصوص آلودگی برنجهای هندی خطاب به خبرنگاران گفت: شما به همان اندازه حرف غیرمستند هندی ها برای حرف مستند کارشناسان ایرانی ارزش قائل شوید، کافی است.
همچنین در ادامه این نشست خبری، نظام الدین برزگری رئیس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با اشاره به آزمایش 13 برند و مارک از برنجهای وارداتی به خبرنگاران گفت: همواره اختلاف نظرهایی در نتایج آزمایشگاهی وجود دارد که بر همین اساس نباید نتایج آزمایش قبلی که بیرون از موسسه استاندارد انجام شده است اطلاع رسانی می شد.
وی با اعلام اینکه دو روش آزمایش بر روی برنجها صورت گرفت که در نهایت نتایج حاکی از سلامت این برنجها دارد، افزود: در مبادی ورودی کالاها نیز آزمایشگاههای مجهز و استاندارد برای کنترل کیفی و سلامت محصولات وارداتی وجود دارد.
برزگری با اشاره به اینکه نمونه های انجام شده بر روی برنجها از مبادی ورودی و مراکز عمده توزیع برنج در داخل کشور صورت گرفته است، گفت: برای برنج استاندارد 127 را داریم که مستندات جمع آوری شده از برنجهای وارداتی نشان می دهد که این استاندارد را دارند.
نظر شما